Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Délután kettő - A nap legforróbb szakasza

 A DEBÜTÁLÁS ELŐTT..

Debütálásuk előtt a Hot Blood című műsorban is szerepeltek a fiúk, csak akkor még nem voltak szétválasztva a 2AM-től, illetve más gyakornokok is szerepeltek benne, mint pl. a Beast-es Doojoon. A műsorban a rajongók végigkövethették ahogyan a fiúk küzdenek (és a küzdést értsétek szó szerint, hiszen körübeül olyan volt mint egy katonai felkészítő tábor), és ahogy 3 tagtól el kellett búcsúzniuk. A bentmaradtakat később az ügynökség két csapatra bontotta: 2AM és 2PM. A 2AM debütált előbb, hiszen nekik már július 17-én megjelent a kislemezük, míg a 2PM-nek szeptemberig kellett ezzel várnia.

Nichkhun nem sokkal korábban, mint ahogy a 2PM debütált volna, 2008. Július végén, az egyik műsorvezető lett a Yas Shim Man Man című beszélgető műsor második évadjában, ám nem sokáig volt benne, és nem is láthattuk olyan sokat (csak az első 17 részben volt, 2008. November közepéig), de mindenképpen előnyös volt neki, hiszen így is gyakorolhatta a koreai nyelvet. ^^

DEBÜTÁLÁSUK..A fiúk első kislemezét 2008. Szeptember 8-án adták ki, a Hottest Time of the Day címmel. A közönség rögtön felfigyelt rájuk, annál inkább is, mivel az első klipjük a mini albumról, a 10 points out of 10, elég figyelmet felkeltő, plusz szám is nagyon ritmusos. A csapatot a JYP büszkeségének harangozták be (10 éven belül, ez JYP első idol-fiúbandája a g.o.d után). A hivatalos debütálásra, SZEPTEMBER 4-én került sor, a mini album megjelenése előtt 4 nappal. Október 17-én, az ONLY YOU-t, az album második számát kezdték a fiúk promotálni, és karácsonyhoz közeledve azOnly You winter mix számával léptek fel, amihez kiadtak egy digitális single-t is. December 24-én átvették a műsorvezetést az egyik legjobb sztárműsorban, az Every1 Idol Show-ban, amelyet egészen Március végéig vezettek, és amelyben rendkívül sok vicces helyzetben láthattuk a fiúkat. Nagyon sok helyen megfordultak, Amerikába és Thaiföldön is, és elmondható hogy elég nagy rajongó táboruk van már ^^ 2009. Április 23-án jelent meg második kislemezük, amely a 2:00PM Time for Change címet viseli. Ahogy a cím is mondja, a fiúk egy nagy változáson mentek keresztül, egy kicsit sötétebb képpel tértek vissza a bolondozós 10/10 után. Az AGAIN & AGAIN című számukkal még jobban berobbantak a köztudatba, és rengeteg díjat nyertek., emellett egyre több műsorban is jelentek meg. Az Again and Again című számuk után az I HATE YOU (avagy Niga Mibda) számukat kezdték promotálni a fiúk. Miután lezárták a második kislemezük promócióját, a fiúk visszavonultak a stúdióba, és az első teljes albumukat kezdték el készíteni, aminek megjelenése Október közepére volt várható.

JAEBUM KILÉPÉSE..
Szeptember 4-én, az internetre került, a vezető, Jaebum egy 4 évvel ezelőtti üzenete, amiben nem ír szép dolgokat a koreaikról. Az üzenetek abból a korszakból valóak, mikor Jaebum kiköltözött Koreába, nem beszélte a nyelvet, nem voltak barátai még, szóval elég magányos volt, és mellesleg egy amerikai barátjának írta az üzenetet,  vagyis elég "szabad stílusban" írta, és az sem segített a dolgon, hogy az emberek félrefordították, illetve félreértették, amit írt. Az interneten lévő kommenttálók (másnéven netizenek) nagyon felkapták a dolgot, és sok csúnya dolgot csináltak. Szeptember 8-án Jaebum kilépett a csapatból, akkor még ideiglenesen, és visszautazott Amerikába. Szeptember 17-én a JYPE bejelentette hogy a 2PM 6 taggal folytatja tovább. JYP nyilatkozata "Az én szerepem hogy tiszteletben tartsam az ő véleményét, hogy szeretné megkapni az idejét egyedül, távol a színpadtól, és segíteni neki mikor újra azt mondja, színpadon szeretne állni." Október 23-án bejelentették hogy az album kész, és November közepére várható a megjelenése, Jay nélkül.

AZ ELSŐ ALBUM..
Az első teljes albumuk fiúknak, 2009. November 13-án (és online meg 10-én) jelenet meg, The First Album: 1:59PM névvel. Sajnálatos módra, az albumon nem 7, hanem már csak 6 tag szerepelt. Az album címe, ezért is viseli a 1:59PM nevet. A fanok nevezték el így a 2PM-et, miután Jaebum kilépett tekintve, hogy '1 perc hiányzik a csapatból, nem teljes'. A fiúk azt nyilatkozták, hogy a cím jelentése, hogy várnak a vezetőjükre. A fiúk a HEARTBEAT c. számukat kezdték el promotálni. Majd az új évvel új számot is kaptunk, ugyanis a fiúk elkezdték promotálni a TIRED OF WAITINGet, ám ez csak igen rövid ideig tartott, ugyanis Január 17-én lezárták az első teljes album reklámozását.

A fiúk ez után elkezdtek a szóló programjaikra koncentrálni, és egyre több reklámot adtak ki. Míg 2010.február 25-én be nem jelentették, hogy Jaebum, aki tavaly szeptemberében átmenetileg kilépett, mostmár véglegesen sem tartozik a csapatba, és a szerződését az ügynökséggel felbontották. Febuár 27-én tartottak egy fan találkozót, ahol a fiúk válaszoltak a rajongók kérdéseire (szinte csak Jaebumról), de ez csak még nagyobb lázadást kelltett a rajongókban. Nagyon sokan elpártoltak a fiúktól, hiszen nem nézték jószemmel, ami eddig történt. Ezután még több szóló programban vettek részt, Nichkhun sokszor tartozkodott Thaiföldön, Taecyeon, Wooyoung és Junho műsorokban szerepeltek, és Taecyeon egy sorozatot is el kezdett forgatni, Cinderella's Sister címmel. 

VISSZATÉRÉS..
Sokan találgattak, hogy mikorra várható a 2PM visszatérése, és hogy ez milyen hatással lesz a közönségre, fanokra, hiszen rengetegen elfordultak tőlük. Április elején bejelentették, hogy a csapat a hónap végén fog visszatérni, egy férfiasabb, érettebb koncepcióval. A videóklip bemutatója Ápr. 16-án jelent meg, maga  a szám 19-én, míg az új single album, a Don't Stop Can't Stop 22-én. Az első élő visszatérésük, Ápr. 22-én az MCountdown-ba volt. A promóció során több gond is volt, először is Wooyoung jópár fellépésen nem tudott élőben énekelni (már az első fellépéseken sem), hiszen baj volt a hangszálaival, "hangszalag-gócokkal" lett diagnosztizálva. Aztán Junsut az egyik Music Bank-es fellépés után kórházba szállították, mert gondok voltak a térdével, és be is gipszelték neki. És az utolsó baj, Chansunggal volt, hiszen Május végén gastroenteritis-szel diagnosztizálták (nem tudom milyen betegség az, de valamilyen gyomor-bélgyulladás T.T) Talán ezeknek is köszönhetően, a Don't Stop Can't Stop album promocióját Május végén le is zárták. Június elején a Wonder Girls-ék Koncert Turnéján szerepeltek a fiúk mint előzenekar ^^ Junsu sajnos a sérülése miatt nem vehetett részt a legtöbb koncerten.

2010. Októberében jelent meg a fiúk első mini albuma (hiszen eddig csak single lemezek jelentek meg - igazából én sem tudom, hogy mi a különbség, talán csak a dalok számában lehet.) Still 2:00PM címmel, amelyről az I'LL BE BACK számot kezdték el promotálni. A számnak védjegyévé vált a "shuffling tánc" amelyet sokan csak a "rohano ember" táncnak neveznek. A fiúk rádióban illetve egyszer-kétszer az I CAN'T című dalt is előadták. Ennek a lemeznek sem volt hosszú promóciós ideje, ugyanis a fiúk a japán debütálásra készültek.

MÁSODIK ALBUM
A második nagyalbum június 20-án jelent meg HANDS UP címmel az interneten, és 21-én rendes formátumban. A fiúk ezzel az albummal leginkább az első kislemezük stílusához tértek vissza, hiszen az új számok nagy része gyorsabb és vidámabb is, mint az előző albumoké. Ez az első olyan albumuk a fiúknak, amelyen már tagok által készített számokat is meg lehet találni, hiszen a Give It To Me számot Junho, míg a HOT című számot Junsu készítette. Az első élő fellépés június 24-én volt, éppen Nichkhun szülinapján, a KBS Music Bank-ben. A fiúk egy interjúban nyilatkozták, hogy ezt az albumot sem fogják 1 hónapnál tovább reklámozni. Július 24-én lezárták az album reklámozását, és a elkezdtek a japán programjaikra, illetve az új turnéjukra készülni, melynek "Hands Up Asia Tour" lett a neve.

 

2PM JAPÁNBAN
Az album promotálásának végével, vagyis 2010 végén, a fiúk egyre több mindent adtak ki japánban, olyanokat mint az albumok japán verzióit, illetve koncert dvd-t, ám az igazi debütálásra 2011 májusáig kellett várni, mikor is 18-án megjelent az első japán kislemez Take Off címmel. A szám, az áprilisban induló anime, az Ao no Exorcist endingjeként vált ismerté, illetve az album tartalmazta a Heartbeat japán verzióját is. A következő japán kislemez 2011. augusztusban jelent meg "I'm Your Man" címmel, és elég híressé vált a különleges tánclépései miatt, melyet sokszor csak nyakkendős koreográfiának neveznek. A harmadik kislemez kislemez november 2-án jelent meg, Ultra Lover címmel. A klipben Taecyeon csak kisebb részt szerepel, nem táncol, hiszen az egyik koncerten megsérült a lába, és gipszet, és mankót kellett hordania egy rövid ideig. A kislemez megjelenése előtt már bejelentették, hogy november 30-án jelenik meg a csapat első japán albuma, mely a Republic Of 2PM címet viseli. 5 új számot tartalmaz a lemez, közöttük egy olyan számot is, melyet Kim Junsu írt ("Even When We're Apart"). A lemezen emellett megtalálható az eddigi kislemezek számai, és négy koreai szám japán verziója. December 5-én kezdődött a japán turné, mely a "Japán Arena Turné: Republic of 2PM" címet viselte, a fiúk 5 koncertet adtak, többek között a fővárosban is. A koncertturnét dec. 21-én zárták le, és bejelentették, hogy a turné nyáron fog folytatódni. December 10-én megtartották a japán debütálásuk elso évfordulóját, és ezért egy különleges rendezvényt tartottak, melyen 10,000 szerencsés rajongó vehetett részt. Az Oricon lista, az év végén bejelentette, a 3 legkeresettebb előadót a 2011-es évre, és a 2PM a második helyen szerepelt, 990 millió yennel.

 

ALAPADATOK..
▪ Ügynökség: JYP
▪ Csapattagok száma: 2008-2009: 7 fő 2010-től: 6 fő
▪ Fanklub neve: HOTTEST
▪ Stílus: dance, hip-hop, pop
▪ Csapatvezető: 2008-2009: Jaebum, azóta nincsen
▪ Debütálás: 2008. Szept. 4.
▪ Debütáló szám: 10 points out of 10

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.